Opis projekta

“Razvoj financiranja, zelenih tehnologija i obnovljive energije za zabačena područja središnje Azije”

Green villages in Central Asia je prvi projekt koji smo napravili uz pomoć naše varijante Underscores teme. Underscores tema je u osnovi samo pomoć developerima, znači postavljena je osnovna arhitektura prema WordPress best practices, kako bi se izbjeglo «izmišljanje tople vode».

Nadogradili smo  temu prema našim potrebama, planiramo ju objaviti na WordPress.com (iako, review proces traje do 6 mjeseci, pa se to neće dogoditi tako skoro ) ali uskoro ćemo objaviti naš link na trenutnu verziju pa ćete moći sami vidjeti što i kako radimo.

Od elemenata koji smo napravili na ovoj stranici, a nalaze se u našoj temi su:

  1. Učitavanje teksta sa «zakašnjenjem» – osim efekta, u slučaju da se koriste fontovi koji se trebaju učitati npr. s Google Fonts ili Typekita, na ovaj način se izbjegava «flicker» – kada se prvo učitaju «rezervni» fontovi, pa onda fontovi s navedenih servise
  2. Različiti hover i focus efekti
  3. Social icons plugin, za prikazane socijalne mreže (plus Google+ i LinkedIn)
  4. Jumbotorn komponenta, koja za pozadinu može imati slike, video, Google maps itd.
  5. Shortcode komponente, napravljene pomoću ShortCakea za dodavanje posebno formatiranih elemenata, npr. download ili slike u sadržaju, te  – za oba načina prikaza (slika gore, tekst dolje odnosno slika lijevo, tekst desno) se koristi ista komponenta, te je plan omogućiti i dodatna dva pozicioniranja
  6. Integracija full screen popupa za prikaz sadržaja, u ovom slučaju, forme za prijavu na newsletter (glavni meni, zeleni gumb Get Involved).